Laptopurile refurbished un alt tip de laptopuri second hand ?

Laptopuri second hand

In ultima perioada, piata produselor  IT s-a dezvoltat atat de mult incat ne cuprinde senzatia de ameteala si confuzie atunci cand incercam sa achizitionam un produs. Gasim ultimele modele de gageturi la preturi care mai de care mai piperate, dar si produse la un pret accesibil.

In mod special, daca nu dispui de un buget generos si daca cauti un laptop la un pret mic … afla ca vei da peste o multitudine de tipuri de laptopuri : resigilate, renew, refurbished, second hand.

Laptopurile refurbished sunt un concept destul de nou pe piata laptopurilor "refolosite".

Ce inseamna un laptop refurbished?

Laptopurile refurbished sunt laptopuri care au fost achizitionate de companii mari, in regim de leasing. Odata cu expirarea contractelor, laptopurile sunt returnate producatorului. De aici, pana a fi din nou puse pe piata, piesele si componentele sunt schimbate, laptopurile sunt testate, astfel ca se vor comporta si arata exact ca niste laptopuri noi.

Iata, asadar, ca un laptop refurbished nu este un alt tip de laptop second hand ... sau cel putin nu in fapt. (si laptopurile refurbished au avut un proprietar in prealabil si au fost folosite ). Diferenta majora intre laptopurile second hand si cele refurbished este data intocmai de readucerea celor de tip refurbished la stadiul “ca noi” prin schimbarea tuturor pieselor ( uneori cu exceptia bateriei ).

Avantaje si dezavantaje ale unui laptop refurbished

Da, ca in cazul tuturor sistemelor care nu mai sunt noi, principalul avantaj este pretul. Iti poti cumpara un laptop refurbished cu 40 – 50 % mai ieftin decat un laptop nou cu aceleasi caracteristici si specificatii tehnice.

Fata de laptopurile second hand, laptopurile refurbished au garantia unei functionari impecabile. Orice anomalie de functionare, orice zgarietura de pe carcasa este reparata direct de catre producator. Asadar, achizitionarea unui laptop refurbished se face in 100 % conditii de siguranta.

Un alt avantaj al laptopurilor de tip refurbished este acela ca majoritatea modelelor sunt facute pentru clasa bussnies, astfel dispun de un sistem de racire mai performant, spatiu de depozitare mai mare, etc, avantaje pe care nu le gasesti de exemplu la un laptop second hand sau renew.

Garantia este data direct de catre producator. Este posibil sa nu fie pe un termen atat de mare ca in cazul laptopurilor noi, dar vom beneficia de 24 – 36 de luni garantie odata cu achizitionarea unui laptop refurbished.

Un posibil dezavantaj este acela ca nu in toate cazurile se inlocuieste si bateria laptopului, astfel ca va trebui monitorizata functionarea bateriei si eventual inlocuita. De asemeni de multe ori, laptopurile din clasa bussnies nu dispun de webcam incorporat ( ceea ce nu este un dezavantaj major, avand in vedere ca pe piata se gasesc cu usurinta webcam-uri la un pret mai mult decat accesibil ).

Daca esti hotarat ca achizitionarea unui laptop refurbished este  solutia potrivita pentru tie, atunci iti recomand sa te apuci de cercetat si astfel vei putea sa alegi cel mai potrivit model la cel mai bun pret.